Sommerferie i utlandet?

To år med norgesferie gjør at mange nordmenn drømmer om sommerferie i utlandet. Men hvordan blir sommeren for reisehungrige nordmenn? Vi har samlet noen tips og råd til deg som skal ut å reise.

reise2022.png

Koronasertifikat

Selv om flere land nå åpner opp, er det likevel noen som opprettholder enkelte restriksjoner. Derfor er det viktig at du holder deg oppdatert på hvilke regler som gjelder i det landet du skal reise til.

Sjekk om ditt reisemål krever:

  • Gyldig koronasertifikat       
  • Negativ PCR test
  • Bruk av munnbind

For informasjon om hva som gjelder i de ulike landene, klikk her

Koronasertifikatet er en dokumentasjon på at du er vaksinert med koronavaksine, du nylig har gjennomgått koronasykdom, eller at du har en nylig negativ koronatest. 

Reis med nasjonalt ID-kort innenfor EU/EØS og Sveits

Politiet anbefaler deg som skal reise innenfor EU/EØS og Sveits om å bestille nasjonalt ID-kort med reiserett, da dette har noe kortere leveringstid enn pass. 

Flykaos rammer store deler av verden

Du må forberede deg på lange køer ved innsjekking og i sikkerhetskontrollen i sommer. Bransjen er underbemannet som følge av pandemien, og dette vil påvirke kapasiteten på flyplassene. Beregn derfor ekstra god tid, og følg med med på informasjonen fra flyselskapene.

Kansellert fly - hva dekkes? 

En rekke flyselskaper sliter etter to dårlige år for bransjen, og flere oppsatte flygninger kanselleres.

Sjekk her hvilke rettigheter du har overfor flyselskapet. 

Reiseforsikringen dekker utgifter knyttet til forsinkelser som er forårsaket av værforhold, teknisk eller mekanisk feil, trafikkuhell og nødlandinger.

Hvis forsinkelsen skyldes kansellering fra flyselskapet på grunn av bemanningsproblemer, streik eller konkurs vil ikke dette dekkes av reiseforsikringen.

Har du ikke reiseforsikring? 

For mer informasjon og kjøp av forsikring, klikk her